Pozoruhodný turmalín

Název “turmalín” pochází ze singhalského (Srí Lanka) slova “touramali”, což znamená “různorodý drahokam”. V souladu s názvem mívá různé zbarvení. Turmalín je přírodní minerál, v němž se zrcadlí všechny barvy. Turmalín je krystal, který vznikl při vulkanických erupcích v průběhu desítek tisíc let.

Turmalín má složité chemické složení: oxid hlinitý a křemičitan dvojvápenatý, oxid hořečnatý a železitý, oxid křemičitý, hliník, železo, draslík a sodík, silikáty, atd.

K dnešnímu dni je turmalín  jedním z 12 drahokamů na světě. V roce 1703 v Nizozemsku bylo zjištěno, že turmalín je schopen absorbovat prach a jiné malé částice ve svém okolí, za tuto schopnost dostal další název „očisťující kámen”.

V roce 1880 bylo  tajemství „očisťujícího kamene”  odhaleno –  manželé Curiovi zjistili, že na povrchu turmalínu se při určitém tlaku vytváří elektrický náboj, který má hodnotu 0,06 mA. Jako jediný ze všech existujících minerálů na Zemi má pouze turmalín konstantní elektrický náboj, proto je také nazýván krystalickým magnetem. Pokud je člověk zcela zdráv, při správném poměru kladných a záporných nábojů v těle lidským tělem také protéká  proud o intenzitě 0,06 mA. Pokud člověk zdráv není, může turmalín pomoct správný stav navodit.

V roce 1986 japonští vědci zjistili, že se při rozemletí turmalínu na prášek tok energie zvyšuje. Vyhotovili vlákno ze směsi drcených krystalů turmalínu a přírodních vláken a použili ho pro ozdravné účely.

V poslední době je tento minerál ve středu pozornosti mnoha vědců z oblasti lékařství a je považován za léčebný prostředek. Vyrábí se z něj široká škála různých produktů pro léčebné účely. Největší společnosti v Japonsku, Jižní Koreji, Číně k tomu používají  nejnovější technologii 21. století – “tekutý turmalín”. Ze směsi “tekutého” turmalínu s hydroxylovou skupinou přírodních vláken se vyrábějí turmalínová vlákna, která mají  dlouhodobé  zdravotní účinky. Široké poptávce spotřebitelů se těší turmalínové spodní prádlo, pásy, náramky, chrániče kolen, sprchové hlavice, turmalínové sauny a mnoho dalšího. Všechny výrobky fungují bez připojení k energetickému zdroj, nabíjí se slunečním světlem nebo jakýmkoliv zdrojem tepla (radiátory, žehličky, horká voda do 60 ° C, stejně jako teplé lidské tělo) a vylučují vlastní přirozené záření.

Turmalín rezonuje s magnetickým polem lidského těla a tak se sám ohřívá, vytváří nízkofrekvenční magnetické pole, vyzařuje dlouhovlnné infračervené paprsky (14-15 nanometrů) a anionty, díky nimž vzniká hloubkový prohřívací účinek.

Dlouhodobé používání výrobků s turmalínem může eliminovat volné radikály, a tím se zabraňuje vzniku mnoha nemocí. Taktéž se při tom tělo zbavuje škodlivých látek, které se vylučují z organismu přirozeným způsobem prostřednictvím potu a moči.
Turmalínové vlákno má mohutnou funkci dlouhovlnného infračerveného záření. Vlákno při tom napomáhá uvolňovat negativní ionty, což zajišťuje obnovení vitality buněk kůže lidského těla. Proniká hluboko pod kůži (do hloubky 4 mm) a zlepšuje činnost kapilárních cév, uvádí do rovnováhy hemoglobin a kyslík, podporuje růst buněk a zlepšuje celkový zdravotní stav. Infračervené paprsky mají pozitivní účinek na neuralgie, revmatizmus, záněty, ekzémy, ústřel, zácpu, následky zranění, zmírňují únavu. Usnadňují taktéž srůstání kloubů a zhojení švů v pooperačním období. Mají příznivý vliv na kůži, zejména ženskou, projevují regenerační účinky při  zvýšení krevního oběhu. Dlouhovlnné infračervené záření a záporné ionty posilují imunitní systém, zvyšují odolnosti organizmu vůči infekcím, stejně jako regulují činnost nervového a oběhového systému, což dodává energii všem orgánům lidského těla. Výrobky obsahující turmalín přispívají ke zlepšení lidského zdraví na buněčné a molekulární úrovni, napomáhají k eliminaci zápachu během 5 hodin na 99,9 % a k ničení 99 % bakterií. V důsledku jde o prevenci rizika vzniku různých onemocnění.

Četné domácí elektrické spotřebiče, televizory, počítače, mobilní telefony neustále vystavují náš organismus a zvláště mozek silnému elektromagnetickému záření. Elektromagnetické vlny ve velkém množství mohou vyvolat poruchy nervového systému, snižovat imunitu, zapříčiňovat rozvoj anémie, chrápání, zhoršení paměti a přispívají k plození dětí s postižením.

Turmalínové výrobky mohou chránit lidské tělo před škodlivými účinky elektromagnetických vln na 100 %.

Spolu s tím turmalín, vytvářející ochranná  spirálovitá pole, chrání  člověka před účinky různých druhů záření, odstraňuje geopatogenní zátěž a následky negativních dopadů bioenergie.

Tomuto přírodnímu zázraku se právem říká “Poklad pro člověka“!

 

Zdroj: https://www.facebook.com/greenworldzlin/